Gammal man tittar på smartphone

Medicintekniska produkter för djup hjärnstimulering

Stimuleringsbehandlingen som ingår i Boston Scientifics DBS-system är en av marknadens mest avancerade. Den är säker, exakt och kan anpassas till dina behov.

Hitta en DBS-klinik

Djup hjärnstimulering / Våra produkter

Typer av implanterbara pulsgeneratorer (IPG)

Det finns två olika typer av stimuleringsenheter: 

Vercise Genus R16 och P16 skillnaden

1. Vercise Genus™ R16 | Uppladdningsbar
Räcker i 25 år*

2. Vercise Genus™ P16 | Ej uppladdningsbar
Räcker ungefär 3–5 år*


Vad är skillnaden?

Den huvudsakliga skillnaden mellan dessa två stimulatorer är deras livslängd. Även om systemen använder samma stimuleringsteknologi, erbjuder de vissa unika fördelar.

Vercise Genus™ R16

 bör hålla i minst 25 år*. Det krävs att du laddar enheten. Detta är väldigt enkelt att göra och information om laddning finns här.

Vercise Genus™ P16

bör räcka i minst 3,5 år*. Efter denna tidsperiod måste du genomgå operation för att byta DBS-enheten. Den här enheten behöver inte laddas upp.

* Batteritiden varierar beroende på programmerade stimuleringsinställningar.


Vad gör Boston Scientifics DBS-system unika?

Varje person är unik och din hjärna är ännu mer unik. De strukturer som är målområden för elektrodplacering i hjärnan är extremt små och finns i många olika former.

Alla våra system levereras med branschledande teknologi vilket gör att ditt specialistteam kan anpassa behandlingen med precision allteftersom dina behov förändras. Endast Boston Scientific kan ge dig riktad stimulering med Multiple Independent Current Control-tekniken (MICC).

Man tittar på laptop

Multiple Independent Current Control är ett långt namn för en enkel och elegant design. MICC innebär att du har 16 individuella batterier så att strömmen kan styras individuellt till varje kontakt på dina DBS-elektroder. MICC kan användas för att forma stimuleringen till ditt individuella målområde i hjärnan och se till att stimulering förblir konstant över tid.

Vår teknologi benämns som ”riktad stimulering” och har förmågan att rikta behandlingen till det område av din hjärna som är ansvarigt för att samordna rörelser, samtidigt som den styrs bort från strukturer som är associerade med biverkningar, vilket resulterar i en mer optimal behandling.


MRT-villkorlighet

MRT

Alla våra produkter är MRT-villkorliga. Precis som med alla andra implantat (t.ex. pacemakers) måste försiktighetsåtgärder vidtas om en patient ska genomgå en MRT-undersökning. Boston Scientific har säkerställt att patienter med Vercise Gevia, Vercise Genus™ R16 eller Vercise Genus™ P16 kan genomgå en MRT-undersökning förutsatt att speciella villkor är uppfyllda.

Gammal kvinna vid MRT

Ditt specialistteam kommer att kunna ge dig mer information om hur du uppfyller villkoren för att genomgå en MRT-undersökning. Innan du som patient genomgår en MRT-undersökning skall du se till att din DBS är fulladdad om du har Vercise Gevia eller Vercise Genus™ R16 och ta med din fjärrkontroll till sjukhuset.

För att kunna göra en MRT-undersökning kommer din specialist att ställa in MRT-läge på din DBS, vilket medför att stimuleringen är avstängd under hela MRT-undersökningen. Ditt specialistteam kommer att se till att du har fått lämplig medicinsk vård för att hantera återkomst av symptom innan du utför en MRT-undersökning.

Med Vercise Genus™ DBS-systemet, Vercise Gevia™ DBS-systemet och Vercise™ DBS-systemet med enbart elektrod (innan stimulator implanteras) finns möjlighet att genomgå fullkropps MRT-undersökning under specifika villkor som anges i den kompletterande manualen ImageReady™ MRT-riktlinjer för Boston Scientifics DBS-system.


Byte av din DBS-enhet

Har du redan en DBS-enhet som måste bytas ut inom en snar framtid? Då kan du också dra fördelen av de innovativa behandlingsalternativ som Boston Scientific erbjuder. Vi erbjuder möjligheten att uppgradera till ett Boston Scientific system med hjälp av specialadaptrar. 


Hitta en DBS-klinik nära dig

Sök
Hitta närmaste läkare

Det här materialet tillhandahålls enbart i informationssyfte och är inte avsett att användas för medicinsk diagnostik. Informationen utgör varken medicinsk eller juridisk rådgivning och Boston Scientific gör inga utfästelser om den medicinska nytta som beskrivs här. Boston Scientific rekommenderar därför att du rådgör med din läkare när det gäller allt som har med din hälsa att göra.

VARNING: Enligt lag får dessa enheter endast säljas av läkare eller på läkares ordination. Indikationer, kontraindikationer, varningar och bruksanvisningar finns i bipacksedeln som medföljer varje enhet eller på  www.IFU-BSCI.com. Produkter visas endast för informationsändamål och det är möjligt att de inte är godkända eller inte saluförs i vissa länder. Det här materialet är inte avsett för användning i Frankrike